DRAŽICE: V komunitnom centre pribudne detský kútik a malá kuchyňa

ilustračné foto TASR

Dražice 3. augusta 2010 (TASR) – Detský kútik, prednášky a malú kuchyňu na kurzy varenia pripravuje v komunitnom centre obec Dražice v okrese Rimavská Sobota. Projekt je zameraný na podporu kultúrnych a vzdelávacích aktivít pre Rómov.

 

Starostka Eva Forgonová plánuje za 3000 eur, ktoré získala z Úradu vlády SR, vybudovať v novootvorenom komunitnom centre herňu pre deti do šiestich rokov. Vo svojom kútiku budú mať rôzne hračky a budú tu môcť tráviť voľný čas. Ich mladé mamičky sa zasa budú učiť variť v malej kuchyni, ktorú starostka zakúpi. "Podľa môjho názoru sa detský kútik či kuchynka budú využívať najmä v zime, keď je menej možností na rôzne aktivity ako v lete. Súčasťou nášho projektu je aj prednáška o zdravej výchove, v ktorej sa bude hovoriť o protidrogovej prevencii a zdravotnej starostlivosti pre ženy," informovala TASR Forgonová, ktorá by chcela sprístupniť aj priestory pre rómsku kapelu, aby mala kde nacvičovať.

Komunitné centrum funguje v obci, ktorá má 236 obyvateľov a z toho viac ako polovicu tvoria Rómovia, od apríla. Obyvatelia ho využívajú najmä na prácu s počítačom.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.