06.07.2017 SPRÁVY

DOTÁCIE: Ravaszov úrad rozdelí 650 tisíc eur. Uzávierka je v auguste.

ilustračné foto

Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity vyhlásil výzvu na podávanie projektov. Úrad má v rozpočte 650 tisíc eur. Uzávierka je 14. augusta 2017.

Mestá, obce či neziskové organizácie sa môžu uchádzať o 650 tisícový balík peňazí. Úrad splnomocnenca pre rómske komunity špecifikoval tri prioritné oblasti, ktoré považuje za najdôležitejšie a ktoré chce finančne podporiť:

- Podpora zabezpečenia technickej vybavenosti v osídleniach s marginalizovanými rómskymi komunitami, oprava a rekonštrukcia bytov a sociálneho bývania, projektová dokumentácia k bytom nižšieho štandardu, vnútorné dovybavenie a sklady paliva k bytom nižšieho štandardu.

- Podpora prioritných politík a cieľov Stratégie Slovenskej republiky pre integráciu Rómov do roku 2020 a financovanie projektov na základe priorít vlády Slovenskej republiky vo vzťahu k rómskym komunitám.

- Podpora budovania partnerstiev a spolupráce pri riešení sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity.

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.