Mojmírovce, 02.02.2016 SPRÁVY

Domáce násilie v rómskych rodinách je tabu! Džuvľa hovorte o tom.

ilustračné foto cas.sk

Štatistiky hovoria o tom, že obeťami domáceho náslia sú prevažne ženy. Tie ale častokrát odmietajú nahlásiť polícii to, že im niekto fyzicky ublížil. V rómskych komunitách je situácia ešte horšia. 

Práve preto v Mojmírovciach nakrúcali televízne spoty. Za ich vznikom stoja dve mimovládne organizácie Amaro nípo a In Minorita. Autori chcú ukázať širokej verejnosti cez 7 minútové videá to, ako môže vyzerať domáce násilie v rómskych rodinách.

Tvorcovia vymysleli dva príbehy tak, aby odzradľovali to čo sa bežne deje v rómskych osadách. Treba však povedať, že ide o určitý spôsob nadsázky. Jeden príbeh hovorí o tom, že muž sa vráti z väzenia domov. Namiesto toho, aby sa venoval rodine a malej dcére tak všetkých terorizuje. Druhý príbeh poukazuje na psychické násilie. Cieľom autorov je, aby sa o tejto téme hovorilo viac.

Na nakrúcaní v Mojmírovciach bol redaktor R. Hamburgbadžo

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.