28.01.2019 SPRÁVY

Daniel Kováč získal prvý titul seniorského majstra SR v chôdzi.

foto: D. K.

V Bratislave sa cez víkend udeľovali halové tituly majstrov Slovenska v chôdzi. Medzi mužmi na 5000 metrov ho získal Daniel Kováč zo Šale.

Zverenec trénera Petra Mečiara tak získal svoj prvý seniorský titul majstra Slovenska a navyše jeho čas 20:43, 87 min. je druhý najlepší slovenský juniorský výkon histórie. Navyše, za 27 rokov starým slovenským rekordom zaostal šaliansky rodák len 6 sekúnd.

„Danov výkon ma neprekvapil, ale nečakali sme titul medzi dospelými,“ povedal tréner Peter Mečiar.



Sedemnásťročný Daniel Kováč obsadil na 5 km trati v mužskej konkurencii štvrté miesto za tromi zahraničnými pretekármi. Spomedzi Slovákov preto skončil prvý a odniesol si titul majstra Slovenska.


„Mám za sebou skvelú prípravu, ktorá sa teraz naplno prejavila. Som veľmi šťastný,“ povedal pre My Nitra aktuálny slovenský šampión, Daniel Kováč.



Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.