23.03.2019 SPRÁVY

ČESKO: Stovky ľudí odprevadili Věru Bílou na jej poslednej ceste.

foto: blesk.cz

Rodina, priatelia ale i fanúšikovania sa dnes rozlúčili so speváčkou Věrou Bílou. Podľa českých médií, asi štyri tisíc ľudí ju odprevadilo na jej poslednej ceste. Kráľovnú rómskej hudby pochovali na cintoríne v Rokycanoch.

Posledná rozlúčka so speváčkou začala o 11-tej hodine v kostole Panny Márie Snežnej v Rokycanoch. Zádušnú omšu slúžil tamojší rímskokatolícky farár Marek Winiarski.

Do kostola najprv mohla vstúpiť len rodina a blízki priatelia. Truhla bola pred bohoslužbou otvorená. Ľudia do nej dávali veci, ktoré Věra Bíla mala rada. Boli to cigarety a kvety. V truhle nechýbali ani peniaze pre prevoznika. V kostole hrala aj ľudová hudba, ktorú viedol speváčkyn synovec Jiří Giňa.



Po obrade sa následne dav ľudí vydal na tamojší cintorín. Speváčku pochovali v spoločnom hrobe s jej manželom.



Speváčka Věra Bílá zomrela v utorok, 12. marca 2019 vo veku 64 rokov, údajne na infarkt. "V pondelok 11. marca bola v nočných hodinách privezená 64-ročná pacientka na urgentný príjem Fakultnej nemocnice Plzeň. Jej zdravotný stav bol kritický. Aj napriek okamžitej resuscitácii sa lekárom nepodarilo obnoviť životné funkcie a pacientka zomrela," uviedla pre Gipsy Television Gabriela Levorová, hovorkyňa nemocnice.

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.