05.03.2019 SPRÁVY

ČESKO: Pripravuje zmenu v exekúciách! Zisťovali sme detaily.

foto: Gipsy Television

Ministerstvo spravodlivosti Českej republiky finišuje s prípravou novely exekučného zákona. Jej cieľom je pomôcť dlžníkom a to tak, že ušetria peniaze na poplatkoch, ktoré musia zaplatiť exekútorom. 

Viacerí exekútori už zrejme nebudú môcť v Česku vymáhať od jedného dlžníka peniaze. Bude tak môcť urobiť už len jeden exekútor. Dôvodom sú príliš vysoké poplatky, ktoré im ľudia musia zaplatiť.

Ministerstvo spravodlivosti navrhuje, aby dlhy od dlžníka, ktorý má exekúcie nevymáhali viacerí exekútori, ale len jeden a aby sa všetky exekúcie zlúčili do jednej. Dlžník by podľa rezortu ušetril na poplatkoch tri a pol tisíc českých korún.



Novelou exekučného zákona sa najprv bude zaoberať Legislatívna rada vlády. Ak ju odobrí, rokovať o nej bude vláda a následne poslanci.

Pozrite si reportáž nášho pražského spravodajcu Gerharda Hadiho



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.