ČAMOVCE/MUČÍN: V obciach realizujú projekt Sociálna práca v rómskej komunite

ilustračné foto TASR

Čamovce/Mučín 14. januára 2011 (TASR) - Obce Čamovce a Mučín v okrese Lučenec začali s realizáciou projektu Sociálna práca v rómskej komunite. Asistentky a sociálne pracovníčky budú Rómom pomáhať dva roky.

Aktivity sú zamerané na podporu komunitnej práce a na vyvolanie a podporovanie zmeny v rámci miestnych spoločenstiev. "Sociálna pracovníčka a asistent budú pracovať s Rómami a pomáhať im riešiť bežné situácie, s ktorými si však oni nevedia poradiť. Pracovníci ich budú aj usmerňovať a pomáhať im, aby nezanedbali niektoré veci a aby prevzali zodpovednosť za svoje činy. Sociálna pracovníčka a asistent sa budú zaoberať aj záškoláctvom," vysvetlil TASR starosta Čamoviec Pavel Urbančok, podľa ktorého je projekt určený pre 260 osôb segregovaných v rómskych komunitách.


V Mučíne sa projekt týka 320 osôb, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a aj rómskej komunity. Obec získala na realizáciu sociálnej práce z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v zastúpení Fondu sociálneho rozvoja nenávratný finančný príspevok 40.857 eur. Obec Čamovce dostala na realizáciu 40.488 eur. Obe dediny spolufinancujú projekt piatimi percentami.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.