27.02.2019 SPRÁVY

BRIEF: Na základnej škole v Spišskej Novej Vsi sa strieľalo. Hlásia jedného zraneného.

AKTUALIZOVANÉ
foto: TASR

Na jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa v stredu strieľalo. 

Na jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa v stredu predpoludním strieľalo. Podľa prvotných informácií vystrelil jeden chlapec na svojho spolužiaka a brok zo strelnej zbrane mu spôsobil zranenie hlavy. Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková informovala, že zraneného chlapca po prvotnom ošetrení previezli do spišskonovoveskej nemocnice.

"Pacient je v stabilizovanom stave, pri prevzatí lekárskym tímom spišskonovoveskej nemocnice bol pri vedomí. Momentálne čaká na letecký prevoz na vyššie pracovisko do Košíc s cieľom operácie," uviedla pre Jana Fedáková zo skupiny Sveta zdravia. Dodala, že ide o 13-ročného pacienta a strelné poranenie hlavy mu údajne spôsobil výstrel zo vzduchovej pištole. Školáka transportujú na kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny do Košíc, kde si ho prevezmú neurochirurgovia.

"V tejto chvíli môžem potvrdiť, že na jednej zo škôl v Spišskej Novej Vsi došlo na streleckom krúžku k úrazu. Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy, poškodená osoba je však mimo ohrozenia života," doplnila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Dodala, že príslušníci Policajného zboru vec na mieste dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony. Zároveň polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. 



K incidentu sa na stránke mesta Spišská Nová Ves vyjadril aj riaditeľ Základnej školy Z. Nejedlého 2 Miroslav Nováček. "Ubezpečujem rodičov, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej 
streľbe. Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedol.

Leteckí záchranári previezli chlapca v popoludňajších hodinách na detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Medicínsky riaditeľ nemocnice Igor Jenčo TASR potvrdil, že pacient je momentálne na umelej pľúcnej ventilácii a v najbližších hodinách ho čaká neurochirurgický zákrok. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.