15.8.2017 SPRÁVY

B. BYSTRICA: Rómsky festival Ľudia z rodu Rómov odštartuje netradičnou výstavou.

ilustračné foto

V banskobystrickej historickej radnici otvoria 16. augusta najväčšie rómske multižánrové podujatie na strednom Slovensku nazvané Ľudia z rodu Rómov, ktoré potrvá do 19. augusta.

V týchto priestoroch bude inštalovaná aj netradičná výstava Ako doma, zameraná na rómske ženy a ich postavenie v súvislosti s rastúcim extrémizmom a radikalizmom. Za organizátorov o tom informoval Peter Oborník.

Viaceré aktivity festivalu sa uskutočnia v troch mestách. V Banskej Bystrici, Zvolene, Sliači. Organizátori lákajú na rómskych umelcov zo Slovenska, z Česka, Maďarska a Rumunska.

Festival Ľudia z rodu Rómov organizuje spomínané združenie v partnerskej spolupráci s Kultúrnym združením Rómov Slovenska, ARA ART a mestami Banská Bystrica a Zvolen. Záštitu nad ním prevzal prezident SR. Podujatie sa uskutoční s finančnou podporou Úradu vlády SR.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.