25.10.2018 SPRÁVY

ANGLICKO: Doma nám nadávate do hlúpych cigánov. Tu rasizmus nie je!

foto: tyzden.sk

Aká by bola budúcnosť mnohých rómskych detí ak by žili na Slovensku? V skutočnosti, nie pozitívna. Väčšina z nich by podľa expertov na túto problematiku, skončila v základných špeciálnych školách. 

Na britských ostrovoch rómsky problém neexistuje. Deti chodia do školy, ovládajú angličtinu, pokračujú v štúdiu na vyšších odborných školách.

Mnohí Rómovia dokonca skončili v Anglicku prestížne univerzity. Napríklad Diana Bambuchová zo Sečoviec ukončila univerzitu v Birminghame a je prokurátorkou. Rodičia týchto detí pracujú a štátu odvádzajú všetky potrebné platby.

Bolo by toto možné aj na Slovensku? Asi nie. V čom je preto problém? V ľuďoch, v systéme? Pozrite si reportáž, ktorú vo Veľkej Británii nakrútil Peter Pollák. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.