Banská Bystrica, 17.09.2015 SPRÁVY

ANGLICKO: Adamovi hrozí 25 ročné väzenie. Rodina je v koncoch.

foto MŠ

Podľa anglickej polície Adam Štajer údajne úmyselne podpálil kníhkupectvo v centre mestečka Maidstone. Škoda sa vyšplhala na 5 miliónov libier, čo je v prepočte takmer 7 miliónov eur. Rodina je už zúfalá, došli jej totiž všetky peniaze. 

Slovák mal podľa vyšetrovateľa v noci 8. júna podpáliť budovu v južnej časti Anglicka. Hasičom sa ju nepodarilo zachrániť. Poškodené boli tiež okolité domy aj autá.

Polícia zatkla 21 ročného Adama Štajera z Banskej Bystrice tri dni po požiari na základe kamerového záznamu, na ktorom sa objavil 7 minút po vypuknutí požiaru ako prechádza po ulici. Iné dôkazy proti nemu polícia nemá.

Britská polícia ho tak obvinila z podpaľačstva a vzala ho do väzby. Adama tak teraz čaká súd už 25. septembra. „Nemal na to dôvod a nikdy by také niečo neurobil. Je to veľmi dobrý chlapec. Polícia má toho nesprávneho,“ povedala pre Gipsy Television chlapcova matka Eva Štajerová.

Rodina oslovila rôzne inštitúcie -  Úrad vlády aj prezidenta Andreja Kisku. Nik jej ale vraj nepomohol. Štajerovci totiž chcú synovi zaplatiť súkromného právnika. Dostatok peňazí ale nemajú. Všetky usporené finančné prostriedky vraj minuli na cesty do Veľkej Británie. Rodine dokonca teraz hrozí, že príde o byt.  

Viac sa dozviete vo videorozhovore        

Ak chcete tejto rodine finančne pomôcť, kontaktujte ju TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.