Bratislava, 22.01.2015 SPRÁVY

Ak dáš prácu mladým do 29 rokov, od štátu dostaneš dotáciu na ich platy

foto aktuality.sk

Ministerstvo práce začalo od januára opäť prideľovať dotácie tým podnikateľom, ktorí dajú prácu nezamestnaným mladým ľuďom. Firma môže dostať na jedného zamestnanca takmer 500 eur.

Finančný príspevok je určený pre tých podnikateľov, ktorí zamestnajú mladých ľudí do 29 rokov. Podmienkou ale je, že v minulosti neboli zamestnaní viac ako pol roka.

Uchádzač o zamestnanie do 25 rokov musí byť evidovaný na Úrade práce minimálne 3 mesiace. Uchádzač od 25 do 29 rokov musí byť v evidencii 6 mesiacov.

"Zamestnávateľovi, ktorý vytvorí takéto pracovné miesto bude štát preplácať časť jeho nákladov po dobu 6 až 12 mesiacov s tým, že následne musí udržať pracovné miesto minimálne polovicu dohodnutého obdobia jeho poskytovania," povedal pre Gipsy Television Michal Stuška, hovorca Ministerstva práce.

Rezort práce odhaduje, že by sa takto mohlo zamestnať až 7 tisíc mladých ľudí. 

Aká je výška dotácie?

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.