Bratislava, 26.04.2016 SPRÁVY

Ábel Ravasz: Konkrétne plány verejnosti predstavím začiatkom mája.

foto Gipsy Television

Jednou z priorít nového splnomocnenca vlády pre rómske komunity, Ábela Ravasza je vzdelávanie. Chce posilniť aj oblasť zamestnanosti Rómov a zlepšiť spolunažívanie menšiny s majoritným obyvateľstvom. 

Ravasz chce svoje kontrétne kroky predstaviť začiatkom mája. Dnes už, ale hovorí o tom, že jeho úrad čakajú personálne zmeny.

Nový splnomocnenec bude pokračovať v troch národných projektoch, ktoré spustil ešte jeho predchodca. Ide o projekt komunitné centrá, projekt Take away, ktorý obsahuje terénnu sociálnu prácu, predprimárne vzdelávanie a vysporiadanie pozemkov pod nelegálnymi osadami. Tretím veľkým projektom je mentoring a dohľad.

Práve na tieto tri národné projekty by Ravaszov úrad mal použiť časť z 380 miliónového balika peňazí, ktoré Slovensko dostalo od Európskej únie na riešenie rómskej problematiky.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.