A. HITLER: Kontroverzná výstava

foto wikipedia.org

Berlín 20. októbra 2010 (Gipsy Television/Jozef Kmeťo) - Účelom kontroverznej výstavy Hitler a Nemci je podľa jej autorov demystifikovať niektoré zaužívané stereotypy o nacistoch a ich podpore u nemeckého byvateľstva. 

 

 

 

Výstava, ktorú v Berlíne otvorili v piatok a potrvá do ferbruára má jej návštevníkom priblížiť, ako si Hitler do posledných dní pestoval kult osobnosti. Vystavované predmety zo života Adolfa Hitlera dokumentujú jeho život a osobu. Žiadnym spôsobom nie jeho zvrátenosť, násilnu povahu. Výstava môže na druhej strane pôsobiť ako magický klam svedčiaci o jeho šarme a sile ako zmanipulovať národ. Aby sa tomuto neprijemnému faktu tvorcovia výstavy vyhli, k artefaktom umiestnili vysvetľujúce popisky a dokumenty, ktoré podrobne popisujú osud Židov a iných národov.

 

Aj dnes je Hitlerové posolstvo viac než živé v mnohých ľuďoch.65 rokov uplynulo od oslobodenia tábora smrti Osvienčimu. Ľudstvo pokročilo vo vede a technike, poznáme a rozlúštili sme ľudský genóm avšak nevieme skoncovať zo zlom, ktoré drieme v mnoých ľudoch.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.