Slovensko, 21.07.2015 SHOWBIZ

Známy raper si uctil pamiatku rómskych obetí holokaustu

foto internet

Báro Gangstro z Levíc vlastným menom Miroslav Rác sa hudbe venuje od malička. Keďže pochádza z hudobníckej rodiny, muzika je každodennou súčasťou jeho života.  BG sa neprezentuje už len ako raper, ale aj ako skladateľ. Skladbu s názvom "Porajmos" venoval obetiam rómskemu holokaustu.

"Porajmos je trojčasťová klavírna skladba. Tvoril som ju takmer rok len za jediným účelom. Venujem ju pamiatke všetkým rómskym obetiam rómskeho holokaustu,“ povedal raper BG pre Gipsy Television.


Celý svet bude spomínať na obete rómskeho holokaustu 2. augusta. "My Rómovia akosi zabúdame na túto udalosť, a mnohí o tom ani nevedia. O rómskom holokauste sa veľmi nehovorí tak som sa rozhodol vzdať poctu obetiam práve touto skladbou, ktorú venujem nášmu národu,“ vysvetlil sympatický raper.



Miroslav Rác sa okrem klavírnej tvorby venuje aj  rapu, funnky, reggae a R´nB. Spolupracoval aj s Igorom Kmeťom starším na skladbe  “Načo pôjdem domov“  a “Letný čas“.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.