01.12.2018 SHOWBIZ

VIDEO: Posledná nádej Věry Bílej. Filmári zachytili jej ďalší pád.

video, foto: ČT

Dokument D. Vondráčka a R. Šantúra s názvom Posledná nádej Věry Bílej mala zachytiť jej návrat na svetové pódia. Filmári však natočili úplny opak. Film odvysiela Česká televízia 4. decembra. 

Věra Bílá bola najznámejšou českou speváčkou vo svete. Vypredala parížsku Olympiu. V Bielom dome spievala americkému prezidentovi Billovi Clintonovi. Spoločne s Rokycanskou kapelou Kale získala vo Francúzsku za album Rom pop ocenenie za najlepšiu platňu roka v kategórii world music.

Věra Bílá stála na pódiu naposledy pred desiatimi rokmi. Potom dala prednosť "výherným" automatom v Rokycanoch pred vystúpením v Kráľovskej opere v Madride a v newyorskej Carnegie Hall.



Po smrti syna a manžela sa Věra topí v depresiách. Má existenčné starosti, býva na sociálnej ubytovni. Pred dvoma rokmi jej ponúkol účinkovanie v skupine džínsy Rom-Rock kapelník Dušan "džínsy" Čonka. Ten sa pokúša o prepojenie rómskeho folklóru a tvrdého rocku.

Věra je náhle plná pokory. Nachádza po rokoch trápenia opäť zmysel existencie - spievanie. Po dvoch rokoch úmorných skúšok majú džínsy s Věrou hrať prvýkrát na verejnosti. Mieri na koncerty do Nórska. Do generálky ale vstupuje nečakaná šokujúca zápletka. O tom je nový film dvojice D. Vondráček a R. Šantúr.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.