03.11.2018 SHOWBIZ

VIDEO: Kmeťo vracia Virágovi úder. A teraz prehovorím ja!

Reakcia Ľuba Virága na speváka Igora Kmeťa staršieho na seba dlho nenechala čakať! Virág totiž obvinil Kmeťa, že mu ukradol pieseň a že zámerne zatajil, kto je jej autorom.

Spor medzi už bývalými kamarátmi nastal pre pieseň Načo pôjdem domov. Igor Kmeťo totiž v markizáckej relácii Chart show hovoril o vzniku piesne. 

"Tvrdil, že je to rómska pesnička preložená do slovenčiny. Neprekáža mi, keď si to ľudia myslia, ale on dobre vie, že som ju napísal ja,“ povedal Virág pre PLUS7DNÍ.

Ľubo Virág tvrdí, že pieseň zložil on. Skladbu ale nemá registrovanú v SOZA. O tejto skutočnosti má podľa Virága vedieť Igor Kmeťo starší.

"Slušnosť však káže spýtať sa, keď chcem pracovať s cudzím dielom. Ale Kmeťo spieva Načo pôjdem domov na každom vystúpení a má na tú pieseň aj videoklip. Asi mu to zakážem. Zarába na mne celé roky a nakoniec ma zaprie? Kandráč spieva tri moje hity, ale je slušný a povie, kto je autor. Rovnako Vidiek a mnoho iných,“ dodal Virág pre týždenník PLUS7DNÍ.

Slová Virága zrejme Igora Kmeťa staršieho nahnevali. Ten totiž teraz tvrdí, že skladba nie je Virágová a má nato aj dôkaz. 

"Zabával sa na mojiich 60. narodeninách, vtedy mi nič nepovedal. Veď ja ho v podstate rešpektujem. On sa živil muzikou. Ja som vtedy, v 80. rokoch, podnikal a bol som jeden z prvých podnikateľov. Oni boli chudobní muzikanti, hrávali zábavy a svadby. Keď som prišiel tam, kde hrali, tak som im vždy dal minimálne 500 kč tak sa mi ukláňal dve hodiny," povedal Igor Kmeťo starší na adresu Ľuba Virága.

To ale nie je všetko. Podľa Kmeťa je skladba Načo pôjdem domov stará ľudová pieseň, ktorej autor údajne nie je Ľubo Virág. "On ju počul od trnavských Rómov, volali ich Korčovari. Vždy hrali novinky, všetci ich kopírovali. Virag sa tedy od nich učil. Mrzí ma, že je taký zlý človek. Veď žijeme na tomto svete krátko, tak si nerobme zle," dodal Kmeťo.

Na sociálnej sieti youtube sa včera objavila nahrávka od kapely Rytmus 84, ktorých ľudia mohli poznať aj pod názvom Giňovci z Rokycian. "Toto je prvá oficialna nahrávka Načo pôjdem domov. Táto skupina vznikla v roku 1984 a v roku 1991 vydala prvú platňu, na ktorej je aj spomínaná pieseň. Originálny názov tejto piesne je O Čaja," uviedol Igor Kmeťo mladší.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.