01.01.2020 SHOWBIZ

VIDEO: 20-ročný kickboxerista Václav Sivák je hrdý na svoj rómsky pôvod.

Václav Sivák je jedným z najúspešnejších kickboxerov u našich susedov. Je nielen majstrom Českej republiky ale i juniorským majstrom Európy a najnovšie aj majstra sveta. Mladému Rómovi sa vďaka nebezpečnému športu zmenil život.

Len 20-ročný Václav Sivák z Ostravy prepísal české dejiny kickboxu. V Sarajeve si vybojoval zlatú medailu a stal sa tak prvým Čechom, ktorý sa môže pýšiť titulom majstra sveta v disciplíně K-1.

"Bol to môj sen, ale keď som titul vyhral, chcem ešte viac. Ak chce byť človek v niečom najlepší, tak je vždy nespokojný. Podľa mňa by sa takto mal riadiť každý športovec," povedal Sivák pre Gipsy Television.



Sivák sa športu venuje od svojich piatich rokov. V posledných rokoch sa mu veľmi darí a získava jeden titul za druhým. Pred dvoma rokmi sa stal juniorským majstrom Európy. Vlani zvíťazil v kategórii mužov na medzinárodných majstrovstvách Českej republiky. Sivák priznáva, že strach pre nebezpečný šport nemá.

"Mám strach len z prehry. Som pripravený zomrieť v ringu," povedal majster sveta v kickboxe. Mladý šampión je na svoj pôvod hrdý. Na zápasy pravidelne nosí aj rómsku vlajku.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.