Viedeň, 12.11.2014 SHOWBIZ

RAKÚSKO: Speváčka Ivana Cibuľová skončila v talentovej súťaži tretia

foto ORF

Ivana Cibuľová zaspievala vo finálovom kole súťaže Die grosse Chance, ktorú vysiela verejnoprávna televízia ORF, rómsku pieseň. Aj keď obsadila tretie miesto, rakúske médiá ju označili za víťaza celej show.

peváčka Ivana Cibuľová sa prebojovala až do finále veľkolepej rakúskej talentovej show Die grosse Chance. V predchádzajúcich kolách spievala pieseň od Jennifer Hudson, Whitney Houston či Beyoncé. Počas finálového večera mala zaspievať anglickú pieseň. Štyri dni pred live prenosom ju ale vymenila za rómsku pieseň "Me našundzom".


V porote sedela napríklad nemecká speváčka Petra: "My sme tu s porotcami spustili vlny vodopádov sĺz. To bolo neskutočné. Si najkrajšia Rómka akú som doposiaľ videla. Doposiaľ si vždy spievala úžasne, ale toto bolo ohromujúce! Doteraz mám zimomriavky."

Larissa: "Ja som úplne stratila reč. To bolo také odvážne! Ty si tak odvážna! Ďakujem Ti za to čo si predviedla. Krása! Pre mňa si ty hviezda."


Oliver: "Nerozumel som ani slovu, ale to je úplne jedno o akú reč ide a kto odkiaľ je, lebo som porozumel všetkému. Bolo to senzačné, fantastické....!"


Peter Rapp: "Ty si urobila jednu veľmi dobrú vec pre prenasledovanú skupinu Rómov a to si urobila veľmi dobre." Speváčka hneď v rýchlosti odpovedala, "presne práve preto som to urobila, chcela som vyzdvihnúť Rómov. Som hrdá na to že som Rómka a chcela som ukázať , aké mám srdce."


Rakúske médiá okamžite zaplavili články o tom, že Ivana Cibuľová mala vyhrať talentovú show. Diváci, ktorí rozhodovali o umiestnení na základe sms hlasovania jej, ale dopriali 3. miesto. V tomto prípade asi zohral rolu lokálpatriotizmus
. Na sociálnych sieťach sa dokonca objavili aj také názory, aby slovenská speváčka reprezentovala Rakúsko no veľkej cene Eurovízie.

Ivana Cibuľová pochádza zo Slovenska. V súčasnosti, ale žije v Rakúsku, kde pracuje, ako zdravotná sestra. Cibuľová je vzdialenou príbuznou kulturistu Adama Cibuľu a zosnulého MUDr. Jána Cibuľu, ktorý bol spoluzakladateľom a prezidentom Medzinárodnej rómskej únie, kandidátom na Nobelovu cenu mieru v roku 2001. Patril medzi ľudí, ktorí sa zaslúžili o uznanie rómskej národnosti v Organizácii Spojených národov. Ivana Cibuľová moderuje v Gipsy Television reláciu Táviben.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.