Česko/ Praha, 02.04.2015 SHOWBIZ

HUDBA: Kapela Terne Čhave bude krstiť svoj nový album až 3krát

foto TC

Kapela Terne Čhave vydáva po siedmich rokoch ďalší album. Krstiť ho budú v Prahe, Hradci Králové a v Brne. 

Česká kapela Terne Čhave nazvala svoj v poradí štvrtý album "Bo me som Rom", čo v preklade znamená "Pretože som Róm". Excelentní hudobníci svojou novou tvorbou potvrdzujú, že od nich môžeme čakať čokoľvek, len nie rómsky folklór. 

Ich fanúšikovia sa môžu tešiť na gypsy punk, funky blues, soul reggae, ale aj na klezmer jazz punk.

"Dlho sme spievali o láske, rodine a o tradičnom živote Rómov. K neznášanlivosti okolo nás sme sa nevyjadrovali. Predovšetkým nám išlo o to, aby sme ľuďom rozdávali pozitívnu energiu. Keď sme ale v médiách videli nenávistné pochody, ktoré sa u nás v Česku v posledných rokoch udiali, muselo sa to samozrejme prejaviť aj v našej hudbe a textoch," povedal pre Gipsy Television člen kapely Gejza Bendig.

Kapela je originálna. Neurobí jeden, ale hneď tri krsty svojho nového albumu. Prvý bude 8. apríla v Prahe počas Medzinárodného dňa Rómov v MeetFactory. Ich hosťom bude pesničkár a producent Martin Tvrdý aka Bonus a Mário Bihári, známi hudobník a skladateľ. Zvyšné dva krsty sa uskutočnia 23. apríla v Hradci Králové a 27. mája v Brne.

Česká hudobná akadémia ocenila kepalu v roku 2008. Získala cenu Andela za najlepší album v kategórii World music.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.